Translate

dijous, 31 d’octubre de 2013

Castanyada: calor i fred de temporada!

Sovint ja ens costa recordar que antigament la castanyada se celebrava enmig d'un ambient fred, els moniatos i les castanyes eren una remei ideal per tal de combatre'l. Ara però ens hem acostumat a viure unes temperatures ben caluroses i la Castanyada lluita per sobreviure en un ambient més aviat tèrbol arran de la major acceptació de la celebració anglosaxona del Halloween, any rere any. Però la Castanyada és una tradició antiga, que s'adapta als climes i a les noves modes culturals. Per tant no és d'estranyar que en algun racó de catalunya algú vegi una castanyera foragitant als disfressats espectres de Halloween. Celebreu, el que celebreu, feu-ho amb la gent que estimeu. Bona Castanyada!

2 comentaris:

Lux Lisbon ha dit...

Sóc fan de la castanyada...és una de les festes que més m'agraden....panallets, castanyes, els carrers fent olor a llenya cremada....potser ja no fa fred, però mai se sap, si seguim així, la nit de la castanyada deixarà el caliu que té ara de reunió i reconeixement de l'inici d'una nova estació per convertir-se en un carnastoltes més, sagnant però el cap i a la fi, limitat a la disfressa més tètrica....de carnastoltes ja en tenim i només queden tres mesets!

Xasar ha dit...

La Castanyada és quelcom que ens recorda a certes il·lusions passades, als panellets a l'escola i a casa, a les castanyes i moniatos calents enmig d'un ambient fred... No sé si el fred tornarà o no, però la castanyada ens recorda a vivències fantàstiques ja viscudes que qui sap si tornarem a reviure?