Translate

dimarts, 24 de juliol de 2012

Batman: The Dark Knight rises


Arriba la tant esperada tercera part que posa punt i final a la trilogia del guerrer de Gotham, dirigida per Christopher Nolan. En aquesta part on  Batman continua exiliat després d'assumir l'assassinat de Harvey Dent així com dels que aquest -convertit en dos cares- havia matat en la seva particular venjança després de la mort de Rachel. Citant les referències de l'Imperi Romà Batman es converteix en l'heroi que la ciutat necessita i carrega amb la responsabilitat i culpa d'uns assassinats que no ha comès. mentrestant apareixen a escena Catwoman  i Bane. Dos personategs que desestabilitzaran l'status quo es impera a Gotham i que posarà punt i final al desterrament de Batman. 

 Malgrat les dues anterior pel·lícules em van agradar i pel que he sentit diuen que aquesta tercera dóna encara més solidesa a tota la trilogia, m'hagués agradat que haguessin adaptat en Batman de Frank Miller. Ja que una pallissa èpica del cavaller obscur al pesat de Superman hagués estat sense cap mena de dubte un abans i un després en el cinema d'herois. Malgrat tot estic segur que gaudirem de l'enfrontament de Batman amb en Bane, que malgrat no ser un dels villans més emblemàtics, diuen que deixa el llistó prou alt. Haurem de veure-la per saber el què. 


D'altra banda, em pregunto per què ens fascinen tant els superherois. I més en aquest cas ja que Batman és el superheroi sense poders més ben situat dins del rànking de personatges més importants. Batman és un mortal que decideix sacrificar-se pel bé comú. I no em refereixo al fet d'autoimputar-se els assassinats d'aquesta versió -una de tantes- sinó perquè en un món convuls, corrupte i de baixa moralitat voler ser un heroi és un sacrifici descomunal. Necessitem però entendre que sense herois estem en mans dels ésser més vils i mediocres.