Translate

dimecres, 30 de maig de 2012

Festa de la lectura de la Biblioteca Can Butjosa

El proper dissabte 9 de juny a partir de les 11.00 a les 18.00 hores la Biblioteca Infantil i Juvenil de Can Butjosa celebra els 18 anys del seu Pla de Lectura. I per fer-ho acostarà a escriptors i infants en una festa on el punt de trobada és la fascinació per les històries, els llibres, els contes i la lectura. Aquest centre emblemàtic té a les seves espatlles la pressió d'haver-se convertit en un centre únic de referència per aquells que viuen la lectura d'una forma especial. Així des del seu naixement el 1983 ha estat pioner en molts àmbits aconseguint acostar la lectura a milers i milers d'infants mitjançant la seva incansable tasca en diversos fronts que no solament els ha portat a treballar amb escoles, famílies i entitats sinó també amb centres de menors i altres institucions. Aconseguint sempre crear una complicitat entre els oients i les històries. Famoses són les seves hores del conte, els seus tallers de jocs de falda o el pioner curs CEBEI dedicat a professionals que volen aprendre la gestió d'una biblioteca escolar lluitant i reivindicant així la importància d'aquest espai dins dels centres escolars.Al celebrar els seus 25 anys el centre va presentar un curt de ficció que va ser presentat al Festival de Sitges d'aquell any i que ha recollit bones crítiques per saber encomanar aquesta màgia que es respira en cadascun dels racons de la Biblioteca i que s'anomena La Caixa Màgica.

És per això que com a escriptor em resulta fascinant haver estat convidat a aquesta festa. Potser per què jo també he estat un nen d'aquesta Biblioteca que ha crescut amb aquest ambient de força, energia i passió per la lectura. Però també perquè ser un dels convidats d'aquesta festa és un gran honor i també una gran responsabilitat. El dissabte 9 de juny està previst que tots els autors estiguem a disposició dels infants per respondre les seves preguntes i comentaris. Per interactuar amb els nostres lectors un fet emocionant i aterrador al mateix temps. Creieu-me, tenir algú davant que s'ha llegit el teu llibre és estrany. Perquè no importa si escrius com un geni, no importa si el teu llibre és el millor en boca de crítics frustrats que mai s'han atrevit a escriure, no importa si n'han venut molts o pocs, només importa si la persona que el llegeix ha connectat amb tu mitjançant aquella història i en el cas que ho hagi fet què ha significat per ella? 

En fi, és la primera vegada que escric un post com a escriptor i segurament no ho tornaré a fer. Però una trobada amb lectors és prou important per saltar-se el format original. I ja ho sabeu els què vulgueu ser-hi allí estarem lectors i autors compartint una festa especial a un lloc extraordinari.