Translate

dissabte, 5 de maig de 2012

Crònica Saló del Còmic de Barcelona 2012

El Saló del Còmic d'enguany ha aconseguit aglutinar un espai més compacte que altres anys. Vaig necessitar quatre hores per recórrer gairebé tot l'espai dedicat a estands, exposicions, videojocs i encara em vaig oblidar de passar per la zona de concerts. En tot cas, enguany el saló del còmic ofereix un espai fantàstic. Els diferents estand ofereixen marxandatge, còmics, llibres, films, sèries i un llarg etcètera que passa per menjar, gominoles, tallers, demostracions, disfresses i signatures d'actors, autors i il·lustradors. Si bé en un món globalitzat veiem que els estands s'han globalitzat. Excepte aquells que ofereixen còmics antics, molt antics. La resta tenen al mostrador la mateixa selecció de còmics que passa per les novetats Marvel, les reedicions de DC i els volums que enguany s'han posat tant de moda. Malgrat tot és un luxe poder estar remenant, passejant i comprant. Si bé us recomano que abans d'anar-hi us marqueu un pressupost màxim ja que un cop allí tindreu tantes tentacions de comprar que podeu sortir malparats. 

Per altra banda, és molt interessant veure les exposicions. Entre elles la de Cavall Fort, tot un referent a Catalunya, que repassa els principals números dels seus 50 anys així com dels seus autors. O la que em va cridar més l'atenció la de Litlle Nemo, dedicada al què està considerat un dels pilars fonamentals dels primers còmics de la història i que estava firmada per Winsor McCay i publicada per primera vegada el 1905. Si no coneixeu aquesta obra exploreu-la, és un tresor. I el seu autor ens va deixar moments memorables a part d'il·lustrats i narrats on critica ràpidament i satiritza el món que l'envolta sinó també amb la seva vida: de ben jove l'autor venia retrat pel carrer amb un cartell on s'hi llegia "pagueu ara 20 centaus per un retrat que amb anys valdrà una fortuna". No sabem si algú en va guardar cap?  Per altra banda, el Saló també compta amb una exposició de robòtica -on hi ha un mini auditori on s'hi fan batalles de robots- que repassa la importància dels robots en la nostra cultura literària, còmic i pel·lícula. No us desvetllaré més secrets del Saló, aneu-hi si us ve de gust i descobrir la llarga llista d'autors, il·lustradors i alguns actors que seran allí firmant. 

En definitiva, jo ja hi he anat amb dues adquisicions: Joc de Trons i Sherlock Holmes, la Conspiració de Barcelona. Ambdues edicions en català molt recomanables!