Translate

dimarts, 10 de maig de 2011

"Juego de Tronos" triomfa.


Ahir vam poder veure l'hivern de ben a prop. I és que es va estrenar l'adaptació televisiva de Juego de Tronos mostrant amb imatges el què molts ens hem imaginat durant temps al llegir i rellegir les novel·les de George R.R. Martin i que componen la tant ja coneguda dins del món literari fantàstic saga de Canción de Hielo y Fuego. La primera temporada adapta la primera novel·la, Juego de Tronos, i consta de 10 episodis de 50 minuts cadascún que trenquen l'estructura literaria de la novel·la riu que destina cada capítol a un personatge. Evidentment seria impossible reproduir aquest esquema en codi visual. I amb la seva estrena el canal de pagament HBO ja ha anunciat que arran de les bones xifres d'espectadors està garantida l'adaptació de la segona part Choque de Reyes.

En general no és fàcil trobar bones adaptacions a la pantalla de grans obres literàries. Però amb el primer episodi digerit cal donar una treva a les crítiques que sovint es fan per inèrcia a les adaptacions. George R.R. Martin no solament ha estat l'autor de la novel·la sinó també el productor executiu i supervisor dels guions que componen la sèrie. I aquesta de moment demostra tenir uns guions sòlids, amb variacions solament perceptible sper aquells que se sàpiguen les novel·les de memòria.

El primer episodi ha estat un començament èpic. Una entrada boníssima amb una música que es convertirà en característica tal i com va passar amb la de Los Tudor i una trama sòlida que crec que atraparà a tots aquells que no hagueu llegit ni una paraula de le snovel·les. A tots vosaltre sus recomano llegir-les. Gaudireu de les aventures dels nombrosos personatges que lluiten i intriguen dins dels Siete Reinos al mateix temps que us deixeu encissar per una adaptació televisiva que esperem no perdi aquest encant i solidesa. "Se acerca el invierno" com diu el lema de la Casa Stark.