Translate

dilluns, 18 d’abril de 2011

Sant Jordi 2011

Enguany la Diada de sant Jordi ens agafa en plenes vacances de Setmana Santa, malgrat tot però allà on esteu no oblideu que la Diada ens l'enduem amb nosaltres; les roses i els llibres els poden trobar arreu i, per tant la Diada la podem viure allà on estiguem. Aquesta festa és pròpia del Principat de Catalunya si bé la UNESCO va decretar el dia 3 d'abril com el dia de la lectura. Un fet que ha propoiciat a diferents llocs del món se celebrin actes relacionats amb els llibres. La festa dels enamorats a Catalunya és la Diada de sant Jordi no solament perquè les parelles intercanvien roes i llibres entre si, sinó perquè demostra el compromís i estimació del nostre país amb les lletres. És per això que us desitjo una bona Diada que per a mi sense cap mena de dubte és un dels dies més especials de l'any!


En relació als llibres que enguany seran novetat no patiu, els trobareu arreu recomanats i fortament promocionats per les editorials! Al llarg de l'any però apareix cada dia un llibre nou, o almenys gairebé. Escollir un llibre per Sant jordi és una odissea i sovint ens hem de deixar guiar per les sensacions. Ara bé, per anar fent boca, a l'apartat Recomanacions de Nabímia podreu trobar tots els llibres i còmics comentats en aquest blog, i també a etiquetes trobareu les corresponents classificacions per edats.

I si voleu una llista ràpida de noms?
"Indigneu-vos" d'Stéphen Hessel , Ed. Destino: declaració de principis d'un ex combatent de la Segona Guerra Mundial que demana als joves que es rebel·lin pacíficament contra el poder del sector financer al món.
"V de Vendetta" d'Alan Moore i David Lloyd, Ed. Planeta de Agostini: Una novel·la gràfica compresa entre els 10 millors còmics d ela història. Una història plena de referències culturals que narra com la ciutadania cedeix llibertat a canvi de seguretat. Amb gran vigència actualment i amb paradoxes i referències adatables al món real.
"Todo mafalda" de Quino, Ed. Lumen: la recopil·lació de totes les tires còmiques de Mafalda una nena que veu el món amb ulls d'inconformista i encara sense haver estat abduïda pel sistema. Un personatge brillant que ens farà riure i sovint despertarà l'esperit més crític que rau dins nostre.
"Juego de Tronos" de George R.R. Martin, Ed. Gigamesh: La primera part de la saga de Canciones de Hielo y Fuego, que s'han convertit en el model de referència de la literatura fantàstica actual. L'autor un medievalista apropa el realisme a un món fantàstic ple de personatges, corrupció, mentides, violència i lluites de poder. Fa una setmana s'ha estrenats als EUA la sèrie de televisió d'HBO que resulta ser la més cara de la història i que ha aconseguit xifres de record d'audiència.
"L'any de la plaga" de Marc Pastor, Ed. Magrana: Un jove lluita per sobreviure l'apocalipsi que rau sobre Barcelona i el món sencer. Una novel·la de ciència ficció que situa l'acció als carrers de Barcelona. Una aventura trepidant que ens demostra que el món no sempre s'acaba als EUA sinó que a casa nostre les coses poden canviar de forma apocalíptica.
"Apocalipsis Z" de Manel Loureiro Ed. Dolmen: Primera part d'una trilogia que veurà a la llum la tercera entrega el proper 11 de maig, i que ens narra les aventures d'un jove advocat que veu com el món agonitza per culpa d'un virus que muta a les persones en zombies. Una novel·la increïblement bona i que ha suposat un abans i un després al gènere zombie.
"El Petit Príncep" d'Antoine Sant-Exupéry, Ed. Empúries: La força dels contes és incontestable. I malgrat la pedagogia sovint s'oblida d'entendre moltes coses, com per exemple que el Petit Príncep no és solament un relat per a nens; la majoria d'adults hauria de llegir-lo i trobar dins seu la melangia, duresa i màgia d'un conte fantàstic. Indispensable.
"El nombre del viento" de Patrik Rothfuss, Ed. Plaza& Janés: Una aventura que narra el protagonista Kvothe a un cronista. El resum de la seva vida que ens porta des de la seva infantesa en la troupe itinerant de la seva família a la Universitat on aprendrà els secrets de la simpatia (màgia). Una aventura trepidant i que es culmina com una de les millors novel·les de fantasia de tots els temps. L'autor té pendent mig món amb l'aparició imminent de la segona part.


I moltes més recomanacions que hi ha al Blog! Animeu-vos a descobrir qualevol llibre ja que la lectura ens fa lliures.